Veelgestelde vragen over Impacter

Wat heb ik aan een route bij Impacter Windesheim?

Goeie vraag! Een route bij Impacter betekent dat jij jezelf beter leert kennen, jouw talenten ontdekt én leert hoe jij deze talenten kunt inzetten voor de maatschappij. Het is dus een manier om je zelfkennis te vergroten en je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Bovendien help jij de maatschappij een handje verder, en dat is áltijd een super chill gevoel, al zeggen we het zelf!

Ik weet nog niet (precies) wat ik wil. Kan ik me toch aanmelden?

Zeker weten. Juist als je nog niet weet wat je wilt, is Impacter een geschikte organisatie om dit samen mee te onderzoeken. Veel studenten die zich aanmelden bij ons weten nog niet precies wat ze bij ons willen gaan doen, maar daar komen we gaandeweg vanzelf achter.

Hoe lang duurt een route bij Impacter?

Dat ligt helemaal aan jou! Over het algemeen besteden studenten in totaal zo’n 80 uur aan hun vrijwilligerswerk of project. Dat is inclusief de coachingsgesprekken bij Impacter. Dat klinkt misschien veel, maar komt neer op bijvoorbeeld 3 á 4 uur per week voor zo’n 6 maanden. Maar dit kan ook minder of meer zijn. Het is maar net wat jij zelf fijn vindt en hoeveel tijd jij hebt.

Hoeveel uur kost het per week?

Dat bepaal jij zelf. Je kunt een paar uur per maand vrijwilligerswerk doen of bezig zijn met je eigen project, of een dag per week. Samen met je coach kijk je wat jij fijn vindt en voor jou werkt.

Is Impacter gratis?

Jazeker! Impacter is helemaal gratis voor alle studenten die zich aanmelden.

Wat is MDT?

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met een MDT als Impacter, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Ik studeer niet op Windesheim. Kan ik me toch aanmelden?

Jazeker, neem dan hier een kijkje, Impacter is namelijk niet alleen op Windesheim in Zwolle en Almere maar in verschillende andere gemeenten in Noordoost Nederland actief.

Meer informatie

Een andere vraag die hier niet tussen staat?