Impacter Davy

"Ik wil gewoon een stukje bijdragen met wat ik kan"

Davy zijn vriendin heeft de spierziekte myotone dystrofie type 1 (MD1). Hij wou meer bekendheid creëren over deze ziekte en besloot een documentaire te maken. De documentaire Kracht & Verbinding is nu af en voor iedereen te bekijken op YouTube.

“Je doet zoiets uit liefde denk ik. Je wil haar helpen. Ik heb geen medische achtergrond. Maar als journalistiekstudent kun je wel haar verhaal vertellen en meer bekendheid creëren.” 

 

 

Sparringpartner

Davy wilde graag persoonlijke begeleiding bij het maken van de documentaire over iemand die ontzettend dicht bij hem staat. “Omdat het zoveel emoties opwekt, is het fijn dat je met iemand kan praten die er niet zo diep inzit. Iemand die goed mee kan denken, objectief is en kan sparren over hoe je bepaalde dingen kan aanvliegen.” Eerst coachte Iris Davy , later heeft Rachel de coaching overgenomen. Samen creëerden ze een netwerk van mensen die konden bijdragen (docenten, experts, andere impacters etc.). “Ik had nog nooit een documentaire gemaakt dus ze hielpen me ook bij het aanbrengen van een structuur en het maken van een planning. Daarnaast hebben ze met hun inlevingsvermogen en hun perspectief als kijker gekeken en vragen gesteld. Hierdoor had ik waardevolle input bij het maken van mijn documentaire. Ik ben Iris echt dankbaar. Ze heeft zoveel geduld gehad en uren meegewerkt aan de montage.”

Onverwachte uitkomsten

Tijdens het maken van de documentaire mocht Davy kijken in het LAB van het ziekenhuis. “Dat was erg vet maar ook erg nuttig voor de inhoud van de documentaire. Met de kennis die ik nu heb, zijn er een aantal dingen die ik anders had kunnen doen maar toch ben ik erg blij met het resultaat. Eigenlijk had ik ook echt niet verwacht dat het zo goed zou lukken.” Als klap op de vuurpijl is een officiële première georganiseerd voor de lancering van de documentaire. “Ik had nooit verwacht een première voor voor mijn documentaire te hebben. Dat was écht vet! Het maken van de documentaire heeft me ook rust gegeven. Ik weet er nu best veel van ‘MD1’ af en dat voelt best wel goed eigenlijk. Mocht het in de toekomst minder goed gaan met mijn vriendin dan weet ik een beetje wat er kan gebeuren en kan ik er beter mee omgaan.”

Voor de toekomst

“Ik wil graag betrokken blijven bij de ‘MD-community’. Bij bijeenkomsten aanwezig zijn en in gesprek gaan met mensen over deze spierziekte. Voor mijn afstuderen moet ik een onderzoek doen. Dit wil ik graag doen over dit thema doen dan ga ik ook in gesprek met experts, ervaringsdeskundige en andere mensen die relevant zijn. Maar ik wil vooral voor de rest van mijn leven een beetje betrokken zijn en waar ik kan helpen, wil ik graag mijn steentje bijdragen.

 

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Impacter Maaike

"Ook al help je maar één iemand, dat is al geweldig!"

Maaike is super bevlogen in het doen van vrijwilligerswerk. Toen ze net klaar was met afstuderen aan de ICT-opleiding moest Maaike nog een los studiepunt halen om haar diploma te ontvangen. Ze zag Impacter als een mooie kans om deze twee dingen samen te laten komen en gelijktijdig ook nog eens haar ‘MDT-certificaat’ te halen

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.