Impacter Maaike

"Ook al help je maar één iemand, dat is al geweldig!"

Maaike is super bevlogen in het doen van vrijwilligerswerk. Toen ze net klaar was met afstuderen aan de ICT-opleiding moest Maaike nog een los studiepunt halen om haar diploma te ontvangen. Ze zag Impacter als een mooie kans om deze twee dingen samen te laten komen en gelijktijdig ook nog eens haar ‘MDT-certificaat’ te halen

Een zinvolle invulling

Maaike deed al veel vrijwilligerswerk bij ‘studentenvereniging Boreas’, waar ze achter de bar stond, en roeicoach was. Toch wilde ze voor het halen van haar ‘MDT-certificaat’ iets anders doen. Maaike heeft door verschillende diagnoses extra uitdagingen overwonnen tijdens haar studententijd. Ze heeft dit omgezet in kracht. Door haar verhaal te delen hoopte ze anderen met uitdagingen tijdens hun studie te kunnen inspireren. “Ook al help je maar één iemand, dat is al geweldig. Daarom ben ik ook erg gemotiveerd om anderen te helpen en offer ik daar graag een vrije dag voor op.”

Maaike heeft met de hulp van haar coach Rachel op verschillende evenementen gestaan als spreker om haar verhaal te delen en anderen en zetje in de goede richting te geven. Ze heeft gesproken op opendagen, voor het Studie Succes Centrum en een congres voor docenten en decanen van verschillende scholen. Ze deelt haar ervaring van de overgang van speciaal voorgezet onderwijs naar het hbo. Inmiddels heeft Maaike haar diploma binnen en is ze werkzaam als ICT’er bij Tropicus. “Ik heb met Impacter een project gedaan wat ik leuk vond en ik heb mensen kunnen helpen. Dat was voor mij het belangrijkste.”

MDT-certificaat binnen, en nu?

Maaike begon haar MDT-project om punten te halen voor haar diploma, maar inmiddels blijft ze zich inzetten voor anderen. Ze heeft zich aangesloten bij School’s Cool. Hier helpt ze een leerling uit groep 8 met de overgang naar het voortgezet onderwijs. In de toekomst wil Maaike vrijwilligerswerk blijven doen naast haar baan. Ze zou het ook tof vinden om af en toe een lezing of workshop te geven voor studenten of middelbare scholieren.

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Impacter Davy

"Ik wil gewoon een stukje bijdragen met wat ik kan"

Davy zijn vriendin heeft de spierziekte myotone dystrofie type 1 (MD1). Hij wou meer bekendheid creëren over deze ziekte en besloot een documentaire te maken. De documentaire Kracht & Verbinding is nu af en voor iedereen te bekijken op YouTube.

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.