Coach Rachel

"Ik vroeg mezelf: waar word ik nou écht blij van"

Herken je het gevoel dat je te lang op een plek of in een situatie zit waar je eigenlijk niet gelukkig van wordt? Een stage, opleiding of baan die gewoon niet bij je past, dat zuigt energie. Ook ik ben hier hard tegenaan gelopen. Vaak zijn dit soort situaties net comfortabel genoeg om te blijven hangen en voelen de risico’s groot als je ervan wegloopt. Hierdoor blijf je cirkelen op een plek waar je eigenlijk niet hoort. Maar waar hoor je dan wel? Waar word jij gelukkig van en wat hebben we nodig om daar te komen? Let’s find out!

Waarover raak jij niet uitgepraat?

Mijn studie Toegepaste Psychologie vond ik geweldig, maar wat ik daarna kon doen was mij alles behalve duidelijk. Na veel rondzoeken op het internet ben ik gestart bij een organisatie die, achteraf gezien, helemaal niet bij mij paste. In het begin vond ik het werken daar prima. De collega’s waren leuk en ik leerde veel nieuwe dingen, maar na een tijdje liep ik steeds vaker tegen hetzelfde probleem aan: ik wou echt niet meer. Tuurlijk, het is heel normaal om uit te kijken naar je weekend of een lekker avondje bankhangen. Maar op het moment dat je op de maandagochtend al begint met de uren aftellen, dan weet je dat het niet goed zit.

En toen stond ik weer voor hetzelfde probleem als toen ik afgestudeerd was. Maar dit keer ging mijn zoektocht op een andere manier. Ik ging mijzelf vragen stellen over waar ik nou echt gelukkig van wordt of waar ik het meeste mee worstel. Waar raak ik niet over uitgepraat? Wie kennen mij het best en kunnen mij adviseren? Stukje bij beetje begon het balletje een bepaalde richting in te rollen tot het ergens stil kwam te liggen. En zo kwam ik bij Impacter!

 

Wat voor coach ben je?

In het hartje centrum van Zwolle voel ik mij helemaal thuis. Tijdens mijn studententijd ben ik echt verliefd geworden op deze mooie stad. Ik kan je helpen wanneer jij het gevoel herkent, dat je te lang op een plek zit waar je eigenlijk niet blij van wordt, maar ook niet weet waar je dan wel goed zou kunnen passen en jezelf ontwikkelen.

Mijn interesses/hobby’s: je mag me echt wakker maken voor films. Classics, blockbusters of gewoon heel slechte Nederlandse RomCom’s, ik hou ervan. Ook series kijken met mijn vriend vind ik geweldig, en dan het liefst Fantasy. Ik praat graag over psychologie, religie en (zoals het een ware Millenial/GenZ’er betaamt) duurzaamheid. Tot slot ben ik altijd te porren voor een bezoekje aan de kringloop of een spelletjesavond met vrienden.

 

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen, iets betekenen voor een ander of de maatschappij? Stuur me een mailtje of een appje via 06 14873415.

Lees ook de verhalen van de andere coaches

Alle coaches
Coach Sky – Windesheim Almere

"Focussen op het nu, met een blik op later"

Soms hoef je het niet te weten of het goed te doen. Toen ik bezig was met afstuderen was ik alleen maar gefocust op het hoogste cijfer halen en de beste baan te krijgen in mijn droomsector. Op een gegeven moment had ik mezelf zo gek gemaakt dat ik faalangst, prestatiedrang en een depressie ontwikkelde. Waarom? Niet omdat ik bang was voor wat er nu gebeurde, maar voor de toekomst. Als coach help ik jou kijken naar het nu, met een blik op later.

Coach Iris – Windesheim Zwolle

"Het is niet erg om het even niet te weten"

Het studentenleven… Een duik in het diepe, niet wetende wat het voor jou in petto heeft. Althans, zo voelde het voor mij. Gelukkig heb je dit grotendeels zelf in de hand. Of nouja.. gelukkig? Alleen als je precies weet wat je wil. Er komt veel op je af in die paar jaar. Hoe ga je om met het nog niet precies weten en hoe zet je jezelf aan tot actie? Dit is waar ik vanuit mijn ervaringen jou goed bij kan coachen. Want iedereen komt wel een op een punt in het leven dat je het even niet meer weet.

Coach Jitze – Windesheim Zwolle

"Een mens maakt geen fouten, fouten maken de mens"

Niet weten wat je nou echt wilt? Been there, done that. Zoveel keuzes en niet weten wat nou de beste is kan je opvreten vanbinnen. Soms is de stap maken naar het begin groter, dan van het begin naar het eind. Maar elke stap is een waardevolle stap waar je van leert en de ruimte om fouten te maken moet er zijn, want daar haal je de meeste leermomenten uit.

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.