Coach Rachel

"Ik vroeg mezelf: waar word ik nou écht blij van"

Herken je het gevoel dat je te lang op een plek of in een situatie zit waar je eigenlijk niet gelukkig van wordt? Een stage, opleiding of baan die gewoon niet bij je past, dat zuigt energie. Ook ik ben hier hard tegenaan gelopen. Vaak zijn dit soort situaties net comfortabel genoeg om te blijven hangen en voelen de risico’s groot als je ervan wegloopt. Hierdoor blijf je cirkelen op een plek waar je eigenlijk niet hoort. Maar waar hoor je dan wel? Waar word jij gelukkig van en wat hebben we nodig om daar te komen? Let’s find out!

Waarover raak jij niet uitgepraat?

Mijn studie Toegepaste Psychologie vond ik geweldig, maar wat ik daarna kon doen was mij alles behalve duidelijk. Na veel rondzoeken op het internet ben ik gestart bij een organisatie die, achteraf gezien, helemaal niet bij mij paste. In het begin vond ik het werken daar prima. De collega’s waren leuk en ik leerde veel nieuwe dingen, maar na een tijdje liep ik steeds vaker tegen hetzelfde probleem aan: ik wou echt niet meer. Tuurlijk, het is heel normaal om uit te kijken naar je weekend of een lekker avondje bankhangen. Maar op het moment dat je op de maandagochtend al begint met de uren aftellen, dan weet je dat het niet goed zit.

En toen stond ik weer voor hetzelfde probleem als toen ik afgestudeerd was. Maar dit keer ging mijn zoektocht op een andere manier. Ik ging mijzelf vragen stellen over waar ik nou echt gelukkig van wordt of waar ik het meeste mee worstel. Waar raak ik niet over uitgepraat? Wie kennen mij het best en kunnen mij adviseren? Stukje bij beetje begon het balletje een bepaalde richting in te rollen tot het ergens stil kwam te liggen. En zo kwam ik bij Impacter!

 

Wat voor coach ben je?

In het hartje centrum van Zwolle voel ik mij helemaal thuis. Tijdens mijn studententijd ben ik echt verliefd geworden op deze mooie stad. Ik kan je helpen wanneer jij het gevoel herkent, dat je te lang op een plek zit waar je eigenlijk niet blij van wordt, maar ook niet weet waar je dan wel goed zou kunnen passen en jezelf ontwikkelen.

Mijn interesses/hobby’s: je mag me echt wakker maken voor films. Classics, blockbusters of gewoon heel slechte Nederlandse RomCom’s, ik hou ervan. Ook series kijken met mijn vriend vind ik geweldig, en dan het liefst Fantasy. Ik praat graag over psychologie, religie en (zoals het een ware Millenial/GenZ’er betaamt) duurzaamheid. Tot slot ben ik altijd te porren voor een bezoekje aan de kringloop of een spelletjesavond met vrienden.

 

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen, iets betekenen voor een ander of de maatschappij? Stuur me een mailtje of een appje via 06 14873415.

Lees ook de verhalen van de andere coaches

Alle coaches
Coach Hanneke – Windesheim Zwolle

"Door dingen te doen en mensen te ontmoeten, leer je wat jou drijft!"

Ik dacht altijd dat ik lerares wilde worden, maar bleek dit toch niet mijn hele leven te willen doen. Hoe ontdek je wel wat bij je past? Goed naar mijzelf luisteren, dat kon ik eigenlijk niet. Ik kreeg de ziekte van Pfeiffer, liep doodvermoeid verder en wist niet hoe ik het anders kon doen. Wat mijn echte drive was, heb ik in de loop van de jaren pas echt ontdekt. Is iets anders willen, maar niet weten wat je hierin kan doen voor jou herkenbaar? Dan zit je bij mij aan het juiste adres!

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.